Sabtu, 14 Mei 2011

kad ucapan gergasi hari guru

kelender.....

yeyh kelender...benda yang saia sangat suka...kenapa ???
hah benda pentinglah, nak menghitung hari....hihih...saia memang suka sangat hitung hari nie...tambah-tambah kalau ader jer program yang best sepanjang cuti sem yang amat membosankan ini.....huuuhhh....'' BOSAN "
cuti sem dua bulan nie bosan sangatlah, hari-hari tudur lambat bangun pon lambatlah..baru adil dan saksama...

semalam saia kire lagi, hari nie pon kire lagi....hahha...
nak kire bape hari ag ynag tinggal...

kire apa ?

hmmm..macam-macam lah, hitung bape hari lagi nak g umah alang, nak g terengganu, bape hari lagi result sem 2 nak kluar dan .............
mak saia cakap watpe nak kire, tibe masanya jugak...hmmm dan terus je menunggu....

hari guru

semalam saia tergodek entry sapa ntah x berapa nak ingat sapa punya belog, cerita pasal " Hari Guru "..yey hari guru..teringat pulak zaman kegemilangan saia kat TBB dulu......anjuran Badan Pengawas sekolah bagi sambutan hari guru......hmmm saia lah juga tergolong bagi menyebokan sambutan tersebut..hahha..

iklan kat TV pon ader pasal hari guru....kalau  perasan, sorang budak cacat nyanyi lagu tuk cikgu wan....hah tulah iklan hari guru....iklan tulah sebenarnya yang buat saia terimbas kembali zaman silam saia kat TBB dulu...memang best.....mana taknya bejawatan pengawas dah lama, tapi tak berpeluang nak ikut menganjur hari guru....dan tahun teakhir saia bergelar pengawas baru lah kali tu saya dapat menyibukkan diri dalam sambutan tu......hahaa...tapi memang bestlah...

tahun terakhir saia kat TBB, dengan sambutan hari guru...macam-macam program yang dianjurkan badan pengawas lain....tulah yang wat kitorang terhibur sangat-sangat.....

masih terinagt....!!!!
hah saia penah wat kad ucapan paling besar sekali sempena hari guru dulu.....kad gergasi tu saia yang create sendiri dengan dibantu member lain jugak....cara buat kad gergasi tu pon say copy paste kat rancangan
 ART ATTACT,  dengan berinspirasi rancangan tu lah saia dapat buat kad gergasi untuk cikgu-cikgu di TBB...bangga tu...memang x payah criterlah kan.... dalam kad tu semua cikgu TBB yang signature dan terakhir sekali pengetua tinggalkan signature beliau semasa kad tu ditayangkan.....hmmm macam parasaan ade time tu, bangga, terharu dan macam-macam lagi lah.......Thanks cikgu-cikgu TBB semua......

ha tulah kenangan saia kat TBB dulu, saia pon tak pasti samaada tinggalan saia kad gergasi tu ader lagi ke tidak kat TBB tu....Tapi yang pasti member saia tirah penah cakap " azmi, cikgu salmimah masih simpan semua hasil kerja kau........ tapi di stor belakang " sambil gelak-gelak " kah kah kah ".....hampeh dengan informatin tu...." cibai ko tirah" aku cakap...kah kah kah..x pe lah janji den ponah tinggal kenangan kat TBB tu....kah..kah....kah...

tirah ?
hmmm...rakan sepejuangan yang akrab juga dalam kelas seni visual... saia dengan tirah slalu gi competition melukis...since kat sekolah rendah dulu pun saia dengan tirah mesti terpilih g mana-mana competition...sampai lah saia kat sekolah men masih gak pegi competition bersama....haha.....mungkin disebabkan bakat kesenian nie ada kat aku dengan dia....hahha.......saia suka bekerjasama dengan tirah kalau bab-bab seni nie.......ingat tak entry lepas saia masok club IT.....lepas club IT nilah saia masok club seni visual....yey....mula-mula join club seni nie terus ader jawatan sebagai AJK...hahah walaupun ajk, ok lah juga dari x der...Tapi kenangan tu memang THE BEST...!!!

so sempena hari guru nie saya nak ucap " epy teachers day " kat semua cikgu-cikgu kat SKYA, TBB, TPD dan semua cikgu-cikgu di pelosok malaysia nie...selamat hari guru....

dengan lebih sedap lagi terus menerus nama cikgu yang mengajar saia, selamat hari guru
[skat JB] cikgu bla..bla..x ingat lah

[ skya ] ckgu halimaton [ mak si kembar sofi dan saleh], ckgu fahmi, ckgu wan, ustzh zalilawati, ckgu kharidan, ckgu rodiah dan ckgu fizan..tu je kot...

[TBB] ckgu ruzidah ( paling saia takut ), ckgu rahim ( kalau debik sakit siot ), ustzh hasmah, ustd daud, ckgu ramli, ustzh haryatie, ckgu suraini, teahr aloma, pengetua....dan bla..bla..bla....( tak ingat juga )...

[TPD] ckgu sipah, sir naven, ckgu faezah dan semua cikgu kat tpd...

                  .......selamat hari guru......

hmm tak lupa gak kat lecturer polipd jugak.. kalau mengajar tu cikgulah namanya....so tak ketinggalan kat lecturer polipd..sem 1.....pn azilah [ measurement ], sir viswa [ elektrik ], [ PA yg sempoii ] en abdullah, pn maisarah [ et ], en hafiz [ math eng 1 ], dan semua lectur sem 1 yang saia x ingt..

sem 2 pula... pn aribah [ et ], pn mirda [ semi condct ], en zainal harun [ math eng 2 ], ustzh nooraini [ pngjian am ], en yuzi [ autocad ], en azkar sidek [ fundamental ],pn amiza [ digital ] dan pn munirah [ osha ]

so, saia nak ucap selamat hari guru kepada semua guru yang penah mengajar saia dan semua guru di malaysia......

            ....selamat hari guru......







[ tammat ]
                      



Khairul Khamsah Yey

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...