Sabtu, 14 Mei 2011

facebok



facebook...
inilah permulaan saia mula-mula berkecimpung dalam dunia laman web sosial.. ikutkan saia ni memang buta IT sikit...hahh..mana taknya..saia bukak account Fb nie pon akak saia yang sulung tolong createkan...sebelum tu dah penah cuba-cuba tp x menjadi sangat...mungkin tak tau nak transltkan dalam malay kot...sume dalam Eng pulak..memang susah bebenorlah... since masa aku tingkatan 5 pon aku x der apa-apa yang berkaitan IT...
kadang-kadang jeles gak ngan member dok menyebok tanya, " mi, myspace, friendstr n apa2 je lah kau  ap ?.., ko ad tak" dengan selamber berok aku cakap x der lah aku sume tu, aku pon x reti nak ngadap bendalah tu.....hmmm....nty2 lah kalau aku rajin nak godek aku buatlah yer...hihi...member aku pon wat duno jer...dengan muka yang agak belagak...mungkin kat pikiran dia aku nie buta IT kot... [ hah pedulik ap aku janji aku tak ngacau orang ]...

ahha..memang kadang-kadang tu saia teringat jugak zaman persekolahan saia dulu-dulu menang best lah.....
memang tak dapat nak lupakan espcly time kat TBB dan TPD..memang best...

hmm terungkai sikat time saia kat TBB dulu, terikut2 nak jadi member club IT sangat....ap taknya, bulan pertama sume student kene pilih club masing-masing, saia pon ngam belagaknya pilhlah club IT, padahal dah trang tang tang saia buta IT, tp den belagak wat selamber jer bila perjumpaan....so suatu petang tu ade lah terjadi perkara yang agak memalukan...[malu pulak saia nak story, so biar jadi kenangan yang memalukan saia sorang jer]......and last2 saia nekad mmg saia tak akan pilih club IT nie lagi....cukuplah sekali nie saja....hmm memang malu tahap babenglah...kah..kah..kah.....and lepas kejadian memalukan tu, saia tak sekali pon teringin nak masok bili IT....dalam hati tak terniat pon nak jejak masok bilik tu lagi...sampailah saia dapat tawaran ke TPD...dan terus saia lupa kejadian tu....dan sekarang teimbas kembali...ni lah citernya..hihih

ya memang tak dijangka facebook nie memang best mula-mulanya, sampai ketengah malam melayan pon tak per, tak pikir pon ngantuk ke , lapar ke.....tp tu dulu jer masa mula-mula berkecimpung dunia laman web sosial nie....MEMANG THE BEST main facebook dulu, tapi sekarang tak lagi dah macam-macam saia terokai antaranya ...........................[sambung nanti yer...]


Pratonton

                              

Khairul Khamsah Yey

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...